Vin är en dryck som står många varmt om hjärtat. Det är gott att dricka för sig själv, eller tillsammans med en måltid för att få fram alla smakerna – både i maten och i vinet. Vin kommer i många former som vitt, rött, rose, torrt, sött och mousserande.

 

Bredda dina kunskaper med en vinprovning

Vin är en fantastisk dryck, och ju mer du vet om den, desto mer kommer du att njuta av den. Vilket vin passar till kött? Passar rött vin till skaldjur? Vilket vin ska jag ha till min charkbricka för att få fram alla smaker? Detta är saker som du får lära dig på en vinprovning. På en vinprovning får du inte bara smaka på olika viner, utan även lära dig om respektive vin och sort. Det är lite som en vinkurs och en vinsmakning i ett. En perfekt aktivitet att göra med vännerna där ni får lukta, smaka och diskutera kring varje vin.

 

De tre bästa vinprovningarna i Malmö

 

Malmö Wine Club – oförglömliga smakupplevelser

Denna provning är av Sweden Wine Club som tycker att vinprovningar inte behöver vara pretentiösa. Här får du inte bara testa vin, utan även mat och ost, om du väljer en sådan provning. Så du behöver inte missa lunchen bara för att du ska på vinprovning.

Det finns flera olika sorters provningar som champagneprovning, ost och vinprovning, choklad och vinprovning, mat och vinprovning, mousserande vinprovning, lakrits och vinprovning och ripasso och amarone i kombination med ost. Man kan även ha privata provningar för event som till exempel en möhippa eller ett företagsevent.

 

Taysta – vinprovning i ett källarvalv

Tänk dig vinprovning i ett mysigt källarvalv. Det är precis vad du erbjuds av Taysta. Här får du prova på olika sorters viner i ett mysigt källarvalv som är beläget i Västra hamnen där det även finns många andra bra restauranger. Fokus ligger på att ha en lättsam stämning, men där kunskapen ändå når fram. Den perfekta vinprovningen för dig och vännerna. Förutom kunskap om det specifika vinerna ni får smaka så ingår även en kort introduktion om vinets historia.

Taysta erbjuder inte bara vinprovningar utan även whiskyprovning, romprovning och ölprovning. Gillar du inte vin kan någon av dessa provningar vara ett bättre alternativ för dig.

 

Systembolaget – vinprovning på Systemet

Det är inte många som vet det, men Systembolaget arrangerar faktiskt vinprovningar. Dessa vinprovningar har en lite seriösare klang än de som är på en vanlig restaurang och passar därför bättre om du är ute efter att faktiskt lära dig om viner. Vill du ha en rolig upplevelse med kompisgänget finns det andra provningar som passar bättre. På Systembolagets vinprovning så sitter ni i ett fint rum som finns inne på butiken i Hansa, Malmö. Det är många viner som testas och vinprovningen tar cirka två timmar. En perfekt vinprovning för dig som har ett genuint intresse. I och med att det är på systembolaget så kan du köpa med dig de vinerna du gillar.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *