För många är matkostnaderna den största utgiften i hushållsbudgeten och kan bli onödigt hög. Det finns faktiskt sätt att hålla kostnaderna för mat nere och om du bara är lite aktiv och söker finns det många matrabatter som kan sänka dina matkostnader.

Olika sätt att få rabatt på mat:

  • Bli medlem i matbutiker och samla medlemspoäng
  • Skaffa ett kreditkort som ger dig bonus på en matbutik
  • Samla kuponger i exempelvis reklamblad
  • Handla på kampanjpris

Bli medlem i matbutiker och samla medlemspoäng

Det lönar sig ofta att vara lojal till en mataffär om du vill få rabatt på mat, i alla fall om du väljer att bli medlem där. Idag har i princip alla matvarukedjor bonusmedlemskap där du samlar poäng vid varje köp. Poäng som sedan omvandlas till bonuspengar du kan betala med.

Att vara medlem hos en kedja kan även ge andra fördelar du kan exempelvis få matrabatt på sådana produkter som du ofta handlar. Dina inköp sparas och du får sedan personliga erbjudanden utifrån dina köpmönster.

Skaffa ett kreditkort som ger dig bonus på en matbutik

Inte nog med att du kan bli bonusmedlem hos de flesta matbutiker, en del har till och med ett eget kreditkort som du samlar poäng eller får bonus med. Med Coop Mastercard får du rabatt på mat genom att du betalar alla dina inköp med kreditkortet.

Om du betalar med kreditkortet på Coop får du upp till 5,5 % bonus, men det är även så bra att om du betalar med kreditkortet vid köp på andra ställen får du 0,5 % bonus.

Det vill säga om du går ut och äter Sushi i Malmö och betalar med ditt Coop kort, samlar du bonus som du sedan kan använda som betalning på Coop.

Samla kuponger i exempelvis reklamblad

Idag är kupongerna kanske inte lika ofta fysiska kuponger som du måste klippa ut och ta med dig till affären, utan oftare är de laddade på ditt medlemskort på en viss butik. Men principen är densamma, och det kan vara lönt att läsa reklambladen från matbutikerna.

Håll också ögonen öppna efter kuponger när du går i affären. Ibland väljer vissa företag att ha kuponger med ett visst erbjudande hängandes i affären, exempelvis när de vill promota en ny produkt.

Handla på kampanjpris

Ett klassiskt, men effektivt sätt att hålla matkostnaderna nere. Kom gärna förberedd till matbutiken genom att ha tittat igenom veckans reklamblad för att se vad som är på kampanjpris.

Var även flexibel och håll ögonen öppna efter rabatter och olika erbjudanden när du är på affären. Men läs alltid erbjudandet noggrant, så att det verkligen är värt det. Sparar du exempelvis tre kronor på att köpa två produkter av något istället för en, kanske det inte är en så bra deal om du inte hade tänkt att handla produkten redan från början.

 


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *