Malmö har kommit att bli en stad känd för sin mat och restauranger. Det finns många trevliga uteserveringar och snyggt inredda restauranger. Atmosfären är i många fall lika viktig som maten, även om smakupplevelsen toppar listan på det viktigaste hos en restaurang.

Maten i Malmö finns i alla möjliga typer och smaker i och med att Malmö är en väldigt mångkulturell stad. Personerna från de olika länderna har influerat smakerna och restaurangerna i Malmö och det finns minst sagt något för alla smaker. Det öppnas ständigt nya heta restauranger och restaurang och kroglivet i Malmö har blommat upp som aldrig förr. Här kommer några favoritrestauranger i Malmö.

 

Sushi and salads – Fräscha luncher

För riktigt goda sallader och sushi i Malmö ska du besöka Sushi and salads. Detta är en kedja som finns på tre ställen i Malmö. Svågertorp, Värnhem och Västra hamnen. Sushi och sallad är något som de flesta människor gillar. Det är fräscht, nyttigt och gott. Men just sushi och sallad är maträtter som man vill ska ha hög kvalitet och vara så färskt som möjligt. Detta är något som Sushi and salads i Malmö verkligen har anammat. De serverar alltid färsk fisk och har den senaste skörden redo för dig. Passar perfekt för dig som är ute efter ett fräscht lunchställe i Malmö.

 

Kitchen & Table – Magnifik utsikt

Kitchen and Table är en restaurang av stjärnkocken Marcus Samuelsson. Han har setts i svenska sammanhang men även som jury i amerikanska Chopped, som är en tv serie där kockar tävlar.

Kitchen & Table bjuder inte bara på fantastiskt smakrik mat, utan även en underbar atmosfär, inredning och utsikt. Restaurangen ligger högst uppe i Clarion Hotel & Congress Malmö Live med en utsikt över Öresund, Malmö och till och med Köpenhamn som ligger i grannlandet Danmark. Menyn här är något dyrare, och en varmrätt ligger på cirka 300 kronor. Men med tanke på hur fantastisk maten är och vilken upplevelse man får så är det väl värt pengarna. Hamburgaren är den billigaste rätten och den ligger på 199 kronor.

Kitchen & Table har inte bara fantastisk mat, utan även cocktails blandade av proffs. Avnjut en cocktail i Skybaren eller varför inte under deras Cocktail Brunch. En av de bättre bruncherna i Malmö. Brunchen har lika hög standard som middagen och serveras varje lördag. Starta din lördag på bästa sätt med denna förstklassiga brunch i en lyxig miljö.

 

Kontrast restaurang – Smakrik indisk mat

Indisk mat är väldigt inne just nu, och det är fullt förståeligt med tanke på hur gott det kan vara om man hamnar på ett bra ställe. Kontrast är den indiska restaurangen i Malmö som har fått bäst betyg av besökarna. Det är fantastisk mat tillagad från grunden med fräscha råvaror.

Det finns starka rätter för dig som gillar hetta, och mildare varianter för den som gillar smakrik mat som ändå inte är stark. Välj mellan vegetariskt, kyckling, lamm eller nötkött. Lyft upp rätten med ett gott naan bröd för den fulla indiska upplevelsen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *