Lunch är en perfekt liten paus på dagen. Oftast är det billigare att äta lunch ute än vad det är att äta middag. Slå dig ned på ett mysigt ställe och koppla av en timme under arbetsdagen och kom tillbaka med ny energi. Både i psykisk form men också fysisk med en vitaminpackad lunch.

Det finns många härliga lunchställen runt om i Malmö till bra priser. Välj mellan a la carte, buffe eller dagens. De sistnämnda är oftast de som har bästa priserna och de flesta restaurangerna brukar ha något luncherbjudande. Malmö är en stad med kök från världens alla hörn. Här kommer några av de restaurangerna i Malmö som serverar goda och nyttiga luncher.

 

Vibliotek – luncha på spanskt vis i Malmö

För den som gillar spansk mat och tapas är detta ett perfekt lunchställe. Det serveras uppemot 10 spanska rätter varje dag i en buffe. Allt från mindre tapasrätter till paella och andra spanska klassiker. Bredda dina matvyer och testa på spansk mat för under en hundring.

 

Mrs Saigon – vietnamesisk lunch

Här är det fokus på fräscha och färska råvaror. Det är vanligt med kinamat, men vietnamesisk mat är inte lika utbrett. Men det är minst lika gott! Under lunchen kan du njuta av den vanliga menyn, en salladsbuffe och även tre extra lunchrätter. Njut av bland annat autentiska risrätter eller en vietnamesisk baguette.

 

La Soupe – soppa för alla smaker

En sopprestaurang hör inte till det vanliga, men det är just vad La Soupe är. Välj mellan olika smakrika och mustiga soppor till lunch. Det finns två La Soupe restauranger, en inne i stan och en i Västra Hamnen.

Den inne i stan är för take away. Soppa är en perfekt rätt för lunch då den inte ger den där extrema mättnadskänslan utan lämnar dig behagligt mätt och redo att anta dagens uppdrag.

 

soppa i malmö

 

TGI Fridays – amerikansk lunch i Malmö

TGI Fridays är en bra restaurang i Malmö som nog de flesta känner till. Den finns inte bara i Malmö, utan över hela Sverige. Det är amerikansk mat som gäller med bland annat hamburgare, pommes frites, bbq revbensspjäll och steak.

Såklart finns även de där sockerpackade maffia desserterna. Du får välja från den vanliga menyn eller dagens lunch med reducerat pris.

 

Bullen – Svensk husmanskost till lunch

Det finns inte bara internationella kök i Malmö. Självklart finns det även restauranger som erbjuder gammal hederlig svensk husmanskost. Bullen är en restaurang som har funnits i över hundra år. Inredningen för dig tillbaka många år och ger en mysig känsla.

Det serveras dagligen olika svenska klassiker som raggmunkar, köttfärslimpa, stekt fläsk med potatis och löksås, köttbullar och mycket mer.

 

SMAK – upplev konst till maten

På restaurang SMAK i Malmö serveras det lunch men det har även bra brunch i Malmö. Det är beläget på Malmö Konsthall och till och med maten är konstverk. Maten är gjord av lokalproducerade råvaror. Råvarorna komponeras och balanseras för att få fram den perfekta smaken, och det är därifrån restaurangans namn kommer. Ett måste för finsmakaren.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *