Gillar du och dina vänner att spela frågesport? Gillar ni att gå ut och äta och dricka? Då är pubquiz något för er! Att vara med på ett pubquiz är en väldigt rolig aktivitet som lyfter restaurangbesöket till att bli en rolig aktivitet. Ett perfekt sätt att skaffa sig lite kunskap, träffa nya vänner och göra någonting tillsammans med befintliga vänner.

Ett pubquiz i Malmö brukar gå till så att alla som vill vara med får sitta i en specifik del av restaurangen, där quizet, eller frågesporten, tar plats. Man får papper och penna för att kunna skriva ner sina svar. Sedan är det en person som leder quizet och ställer frågorna. Antingen så avslöjas svaret efter varje fråga eller i slutet, efter alla frågor är ställda.

 

Musik, fysik, historia eller allmänt

De flesta quizen är allmänna och har blandade frågor. Lite som när man spela Trivial Pursuit och kan få frågor om till exempel natur, historia eller sport. Men i vissa fall har quizen specifika teman som till exempel musik, historia, 90-tal, sport eller geografi.

 

Vinn priser i pubquiz

Reglerna för de olika restaurangerna skiljer sig lite. På vissa restauranger får alla delta, vissa restauranger kräver att du köper till exempel en maträtt för att få vara med och vissa kan ta en låg avgift på kanske 20 kronor för deltagare. De flesta är dock gratis och kräver bara att du handlar något på restaurangen som håller i quizet.

Du kan dessutom vinna priser när du är med på pubquiz! Många restauranger erbjuder priser i form av presentkort eller värdecheckar på deras restaurang. Så du kan vinna en gratis måltid eller en drink. Andra restauranger har fysiska priser. Detta gör tävlingen ännu roligare och ökar viljan att vinna.

 

Pickwick Pub – Quiz varje onsdag

Pickwick Pub är en engelsk inspirerad pub som har quiz en gång i veckan. 20.30 på onsdagar smäller det. Detta är en av de barerna som erbjuder ett pris till den eller det laget som vinner. En annan härlig sak med Pickwick Pub är att det är en hundvänlig restaurang. Så du som vill ut och spela quiz men inte vill lämna din hund hemma behöver inte oroa dig. Här är ni välkomna båda två. Det finns även darttavla om ni är sugna på att tävla ytterligare.

 

Fagans Irish pub and restaurant – Torsdagsquiz

Fagans ligger mitt i stan och är därför ett perfekt ställe att mötas upp med vänner då det är lätt att ta sig till. Här är det trivia night, eller quizkväll, varje torsdag klockan 20.30. En bra restaurang i Malmö. Förra hösten var det 170 olika lag som var med och tävlade, så det är ett minst sagt populärt quiz. Missa inte detta populära quiz.

 

Mässingshornet – Quiz med pris

Mässingshornet är en pub som erbjuder ett pris till vinnande laget. Priserna varierar lite, så in och delta i ett quiz för att se vilken vinst som står på spel. Detta quiz startar 19.00 på onsdagar och håller på i ett par timmar.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *