Brunch – en kombination av frukost och lunch. Orden Breakfast som betyder frukost på engelska och lunch, som betyder lunch precis som på svenska, sätts ihop och blir br-unch. Det är inte bara tiden på dagen som är mellan frukost och lunch, utan även typen av mat. Det är frukostliknande rätter, men som är gjorda för att vara lite matigare. Ett perfekt mål när du inte vill äta både frukost och lunch – eller inte hinner för att du har haft en välförtjänt sovmorgon.

 

Brunch äts på helgen och vanligtvis med en alkoholhaltig dryck till. Till exempel bloody mary eller mimosa som är champagne blandat med apelsinjuice. Några typiska saker som brukar finnas på en brunch meny är amerikanska pannkakor, avocado toast, eggs benedict och äggröra.

 

Pappas flickor – brunchbuffe

På Pappas flickor är det familjetradition med brunch. Och detta är inte vilken brunch som helst, utan en brunchbuffe. Här tillåts du att välja och vraka mellan många vältillagade brunch klassiker. Det finns bland annat amerikanska pannkakor, croissanter, olika sorters bröd, skagenröra och andra pålägg. Dessutom ingår kaffe i priset.

 

Restaurang Laziza – libanesisk brunch

Hos Laziza bjuds det på en spännande libanesisk brunch. Det finns både varma och kalla klassiska libanesiska rätter och dessa blandas med klassiska brunchrätter som frukt, våfflor, ostar  och mackor. Det är en buffe där du får plocka vad du vill, så det är ett perfekt ställe för dig som vill smaka på lite olika libanesiska rätter men ändå säkra upp med klassiker som du vet att du gillar. 

 

Kitchen & Table – lyxig brunch

Vi har tidigare skrivit om restaurangen Kitchen and Table som är en väldigt bra restaurang i Malmö. Restaurangen är högst uppe på våning 25 i hotellet Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Det är inte bara fantastiskt mat utan restaurangen är väldigt vackert inredd och har en utomordentlig utsikt över Malmö, hela vägen till Köpenhamn. 

Eggs benedict, french toast och croque monsieur är några av rätterna som finns på menyn. Kombinera med en cocktail för den riktiga brunchkänslan.

 

Mineral – brunch och livemusik

Hos mineral finns inte bara härlig brunch, utan även live jazz musik. Sällan har en brunch varit så trevlig som denna som avnjuts till tonerna av härlig jazzmusik. Brunchen är helt vegansk, men minst lika smarrig för det. Denna härliga jazzbrunch serveras en lördag per månad, så in och kika i deras kalender för att se när det är dags just denna månad. 

 

A·VO·KA·DO – den hetaste grönsaken

Avokado är en väldigt populär grönsak. Inte minst i frukost och brunchsammanhang. En avocado toast finns nästan med på varje brunchmeny nu för tiden. Här garanteras du färska råvaror av absolut högsta kvalitet. Deras mål är att ha de absolut bästa råvarorna, för de är råvarorna som ger den där goda smaken. Förutom brunch serverar de hälsosamma och vitaminpackade goda luncher i Malmö. Oavsett om det gäller brunch eller lunch då är det alltid bra för kropp och själ med vitaminer, nyttiga fetter och grönsaker, så kika in hos A·VO·KA·DO.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *